Gelegenheden

Gelegenheden met doedelzak

De doedelzak is een bijzonder veelzijdig instrument en voegt iets toe aan elk evenement:

  • De melancholische klanken van een gedragen lament tijdens een uitvaart.
  • De officiële marsmuziek bijvoorbeeld voor het lopen naar het altaar of bij herdenkingen.
  • Snelle opzwepende muziek tijdens een bruiloftsfeest of andere evenementen.
  • Intieme Keltische folk sessie met een doedelzak geschikt voor binnen samen met fluit en gitaar.

Wij hebben ervaring met het spelen op veel verschillende gelegenheden met doedelzak. Zo heeft Gilian met zijn middeleeuwse doedelzak op verschillende evenementen gespeeld.
Met een duo hebben we bij verschillende oorlogsmonumenten en -begraafplaatsen gespeeld ter nagedachtenis aan de eerste wereldoorlog. Dit werd als zeer indrukwekkend en een prachtige toevoeging ervaren.

Zelfs voor onze eigen bruiloft hebben we een doedelzakspeler ingehuurd, omdat dit unieke element natuurlijk niet mocht ontbreken. Uiteraard hebben wij zelf ’s avonds tijdens het feest een aantal nummers op onze doedelzak gespeeld en is ook onze doedelzakband gekomen om een aantal nummers ten gehore te brengen.

Kortom, er is altijd wel een reden om een doedelzakspeler in te huren

Lees hieronder verder voor meer informatie of vraag direct meer informatie aan

Uitvaart

Bijna elke uitvaart heeft wel muziek, maar wat is er mooier dan het afscheid van uw geliefde onvergetelijk te maken met een doedelzakspeler?

Het kan zijn dat dit een laatste wens van uw dierbare was, of dat hij/zij altijd van de doedelzak of Schotland heeft gehouden. Misschien heeft u hier samen mooie herinneringen aan. Wij kunnen u een waardevolle herinnering brengen tijdens de uitvaart.

De traditionele stukken die door de doedelzak worden gespeeld op een begrafenis zijn uiteraard mogelijk. Denk aan nummers als Highland Cathedral of Flowers of the Forrest. Andere stukken kunnen altijd aangevraagd worden.

Wij houden rekening met uw wensen en in overleg is er heel veel mogelijk. Of u nu een solo piper zoekt, of juist meerdere pipers . Dit kan ook samen met een drummer . Er kan gespeeld worden tijdens een kerkdienst, in het uitvaartcentrum of voor de begrafenisstoet uit.

Bruiloft

Voor velen is de bruiloft één van de mooiste dagen van hun leven. Wilt u een bijzondere twist geven aan uw bruiloft? Heeft u dan wel eens aan een doedelzakspeler gedacht? Die maakt deze dag zo bijzonder dat het zelfs voor uw gasten onvergetelijk wordt.

Er zijn veel mooie momenten tijdens een bruiloft waar een doedelzakspeler iets kan toevoegen. Dit kan zijn bij de ontvangst van de gasten, of bij aankomst van de trouwauto. Ook bij het lopen naar het altaar, tijdens of na de ceremonie en natuurlijk op het feest.

De muziek wordt helemaal aangepast naar uw keus. Bijvoorbeeld een statige mars voor het lopen naar het altaar of juist snelle vrolijke muziek voor tijdens het feest.

Vraag direct meer informatie aan

Evenementen/festivals

Houdt u een evenement of festival waarvoor u nog op zoek bent naar een unieke muzikale invulling? Waarom huurt u hiervoor geen doedelzakspeler in?

Met een veelzijdig repertoire en zelfs de optie om met meerdere instrumenten te spelen zijn wij een unieke aanvulling op uw evenement!

Feesten/partijen

Ook bij verjaardagen, jubilea of andere feesten en partijen is de doedelzak een mooie toevoeging.

Denk aan uw vader die 50 wordt en altijd al een doedelzak optreden heeft willen hebben.
Uw ouders hadden bij een bruiloft een doedelzakspeler en vieren binnenkort een jubileum.
Of u wilt uw buurtfeest muzikaal opluisteren.

Alles is mogelijk bij MacKay Bagpipe Services!

Bedrijfsfeesten

Is het elk jaar weer hetzelfde uitje met het bedrijf? Zorg dan nu voor hét unieke element tijdens uw bedrijfsfeest en huur een doedelzakspeler in!

Dit kan een solo piper zijn, meerdere pipers of ook samen met andere instrumenten.

Herdenking

De doedelzak en het leger zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo zie je nog steeds overal ter wereld bij verschillende militaire herdenkingen het gebruik van de doedelzak.

Wilt u een statig muzikaal eerbetoon tijdens een herdenking? Daar helpen wij u graag bij.