Inhuren

Doedelzakspeler inhuren

Weemoedige klanken die bij iedereen wel herinneringen en emoties oproepen kunnen bij een uitvaart bijdragen aan een warm afscheid van uw geliefde.

Bent u voor uw bruiloft op zoek naar dat ene speciale element om het een onvergetelijke ervaring maken, ook voor de gasten?

Het inhuren van een doedelzakspeler kan op uw evenement nog meer impact maken op de bezoekers.

Bij MacKay Bagpipe Services kunt u een doedelzakspeler inhuren voor alle gelegenheden!

Onze service houdt niet op bij het aanbieden van een solo piper. Er zijn nog veel meer mogelijkheden! Zoals optredens met een duo of trio pipers. Zelfs samen met drummers, een soort “mini doedelzakband”.

Ook bieden wij optredens met, naast deze pipes, Ierse fluiten en gitaar. Zo kunt u ons voor elke locatie en gewenste sfeer inhuren. Twijfelt u voor welke optie u moet gaan? Neem dan contact met ons op voor advies.

De prijs van een solo piper is €200,- voor korte optredens inclusief reiskosten. De andere opties vergen meer maatwerk. Hiervoor kunt u het beste contact met ons opnemen voor een prijsopgaaf.

Vraag direct meer informatie aan

Naast de gewone Schotse doedelzak, bieden wij optredens aan met 4 verschillende doedelzakken:

Schotse smallpipes

Wilt u een Schotse sfeer creëren, maar is de gewone doedelzak te luid voor uw locatie? Of is juist Schotse achtergrondmuziek een unieke toevoeging aan uw evenement? Dan is dit de perfecte doedelzak voor u! Met zijn warme klanken ideaal voor bijvoorbeeld een knusse avond bij de open haard tijdens een whisky proeverij. Het repertoire is gelijk aan de Great Highland Bagpipes.

Session pipes

Vaak wordt aan doedelzakspelers gevraagd: “Kunt u ook iets zachter spelen?”. Meestal moet dan nee gezegd worden, want een doedelzak heeft in principe maar één volume. Hier hebben wij echter dé oplossing voor gevonden: Session Pipes. Qua uiterlijk en klank lijkt deze doedelzak heel erg op de Great Highland Bagpipes, maar door zijn lagere volume kan deze ook in kleinere ruimtes probleemloos gespeeld worden. Deze pipes kunnen solo, maar ook heel goed samen met andere instrumenten zoals fluit, viool en gitaar in een band gespeeld worden. Ook hiervan is het repertoire grotendeels gelijk aan de Great Highland Bagpipes.

Spaanse Gaita

Denkt u dat de doedelzak alleen geschikt is voor Schotse evenementen? Niets is minder waar! Niet alleen Schotland heeft doedelzakken, bijna elk land in Europa heeft zijn eigen doedelzak. De Spaanse Gaita wordt nog veel gespeeld. Net iets hoger gestemd dan de Schotse doedelzak, heeft deze een hele eigen klank met ook een eigen repertoire.

Middeleeuwse doedelzak

Waan u in de middeleeuwen! Deze unieke doedelzak, met zijn oorsprong in Duitsland, is zachter dan de gewone Schotse doedelzak. Deze doedelzak is lager gestemd, wat hem een wat donkerdere klank geeft. Hij heeft een heel eigen repertoire en is een graag geziene gast op veel festivals in o.a. Nederland en Duitsland.